Sesiuni Instruire Comitete Consultative Comunitare

În perioada 27 – 28 aprilie 2021, au avut loc primele sesiuni de instruire a membrilor Comitetelor Consultative Comunitare din cele două comune defavorizate Valea Seacă (jud Bacău) și Dimăcheni (jud. Botoșani). În cadrul acestor sesiuni, experții de la Asociația Romilor Ursari din Dagâța au prezentat membrilor comitetelor consultative comunitare noțiuni privind autoritatea judecătorească, statul de drept, autoritatea executivă. De asemenea, au fost aduse în atenție atât drepturile cât și responsabilitățile pe care le are un cetățean în comunitatea din care face parte.

În luna mai 2021, sesiunile de instruire a membrilor comitetelor consultative comunitare s-au desfășurat săptămânal. În cadrul întâlnirilor s-a discutat despre advocacy, campania de advocacy, s-a făcut diferența între lobby și advocacy, atât prin intermediul noțiunilor teoretice cât și prin exemple practice.

Proiectul Incluziune Socială Activă prin Dezvoltare Locală este derulat de Fundația Star of Hope România în parteneriat cu Asociația Romilor Ursari din Dagața și beneficiază de finanțare prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.